Karelska piroger
av
Köket,  


4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Risfyllning: Koka ris i vattnet i 5 minuter, tillsätt mjölken och koka på lägsta värme ca 45 minuter. Tillsätt smör och salt.
  2. Pirogdeg: Blanda salt i vattnet, rör i mjöl och olja. Knåda smidigt eller använd degblandare. Lyft upp på rågmjölat bord. Knåda till en stång som delas i 20 bitar. Forma till runda kakor, täck med fuktig köksduk.
  3. Kavla till tunna runda kakor, fyll med riset och lyft in kanterna till en oval form. Riset ska synas, nyp kanterna runt riset. Grädda i 300 grader i ca 15 minuter.
  4. Doppa pirogerna i en bunke med en blandning av smält smör och mjölk. Låt dem ligga en stund under duk.
  5. Mosa ägg och smör med gaffel, salta och rör i persilja.
  6. Pirogerna serveras på tallrik med en klick äggsmör på.
  •  20 min + 2 h
  •  15 ingr
  •  31 ingr
Leilas tarte au citron

Leilas tarte au citron

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr
  •  13 ingr
La pissaladière

La pissaladière

av Nathalie - Stockholm
  •  1 h
  •  16 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr