•   Pirogdeg:
  • 8 dl rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 msk matolja
  •   Risfyllning :
  • 2 dl grötris
  • 1 l mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smör
  •   salt
  •   Tillbehör:
  •   smält smör och mjölk
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 3 msk smör
  •   salt
  •   hackad persilja
  1. Risfyllning
    Koka ris i vattnet i 5 minuter, tillsätt mjölken och koka på lägsta värme ca 45 minuter. Tillsätt smör och salt.
  2. Pirogdeg
    Blanda salt i vattnet, rör i mjöl och olja. Knåda smidigt eller använd degblandare. Lyft upp på rågmjölat bord. Knåda till en stång som delas i 20 bitar. Forma till runda kakor, täck med fuktig köksduk.
  3. Kavla till tunna runda kakor, fyll med riset och lyft in kanterna till en oval form. Riset ska synas, nyp kanterna runt riset. Grädda i 300 grader i ca 15 minuter.
  4. Doppa pirogerna i en bunke med en blandning av smält smör och mjölk. Låt dem ligga en stund under duk.
  5. Mosa ägg och smör med gaffel, salta och rör i persilja.
  6. Pirogerna serveras på tallrik med en klick äggsmör på.

Annons:

Liknande recept

Karelska piroger

av recept.nu
  •  11 ingr

Svärmorsans piroger

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  20 ingr

Paj med skinka

av recept.nu
  •  15 ingr
  •  1h
  •  22 ingr
  •  1,5 h
  •  16 ingr

Pers piroger

av Per Morberg
  •  9 ingr