Körsbärssylt
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Körsbärssylt av
Köket,  


30 min 4

Gör sylt på körsbären och njut av sommaren året runt.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Kärna ur körsbären och ta till vara på en del av kärnorna. Krossa dem och bind in dem i lite gasväv. (De är rika på pektin och ska koka med).
  2. Koka socker, bär, kärnor och vatten med kryddor i cirka 15 minuter. Lyft av från spisen och tillsätt citronsyra och pektin.
  3. Slå allt i väl rengjorda burkar av glas (varma), och ställ burken upp och ner så att all luft trängs ut. Ställ svalt.
Black forest cupcakes

Black forest cupcakes

av Christina Gyllner
  •  18 ingr
Filmjölkslunch

Filmjölkslunch

av Per Morberg
  •  15 ingr
Klarbärssylt

Klarbärssylt

av Lisa Lemke
  •  15 min
  •  3 ingr
Körsbärsruta

Körsbärsruta

av Jennifer Barmer
  •  1 h
  •  14 ingr
  •  1h 30 min
  •  24 ingr
Munkar

Munkar

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  8 ingr
Körsbärspaj

Fredriks Körbärspaj

av Fredrik Nylén
  •  12 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr