Tortilla Española
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Tortilla Española
av
Köket,  


15 min 4

I Spanien är tortilla inte ett bröd, utan en rund omelett med fyllning som är väldigt populär.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.33/5   Röster: 6 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala och skär löken och potatisen i tunna skivor. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.
  2. Lägg ner potatisen och löken i en skål. Vispa upp äggen och blanda ordentligt med potatisen och löken. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
  3. När allt börjar få färg (efter cirka 4 minuter) vänds tortillan. Glöm inte att tillsätta mer olivolja innan du släpper ner den igen. En tallrik underlättar vändningen.
Spansk omelett – tortilla

Spansk omelett – tortilla

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  8 ingr
Herrgårdsfrittata

Herrgårdsfrittata

av Katja Palmdahl
  •  13 ingr
  •  8 ingr
  •  35 min
  •  9 ingr
  •  10 ingr
Lökomelett

Lökomelett

av Kråke Lithander
  •  20 min
  •  12 ingr
Rotfruktstortilla

Rotfruktstortilla

av Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  10 ingr
Frittata med paprika och getost

Frittata med paprika och getost

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  10 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr