Tortilla Española
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Tortilla Española
av
Köket,  


15 min 4

I Spanien är tortilla inte ett bröd, utan en rund omelett med fyllning som är väldigt populär.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.54/5   Röster: 28 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Skala och skär löken och potatisen i tunna skivor. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.
  2. Lägg ner potatisen och löken i en skål. Vispa upp äggen och blanda ordentligt med potatisen och löken. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
  3. När allt börjar få färg (efter cirka 4 minuter) vänds tortillan. Glöm inte att tillsätta mer olivolja innan du släpper ner den igen. En tallrik underlättar vändningen.

  • 1h 40 min
  • 20 ingr
  • 20 min
  • 10 ingr