Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Tortilla Española


15 min4

I Spanien är tortilla inte ett bröd, utan en rund omelett med fyllning som är väldigt populär.

  • 0.5 kg potatis
  • 6 st ägg
  • 2 st gula lökar
  •   olivolja
  •   salt
  •   vitpeppar
  1. Skala och skär löken och potatisen i tunna skivor. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.
  2. Lägg ner potatisen och löken i en skål. Vispa upp äggen och blanda ordentligt med potatisen och löken. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
  3. När allt börjar få färg (efter cirka 4 minuter) vänds tortillan. Glöm inte att tillsätta mer olivolja innan du släpper ner den igen. En tallrik underlättar vändningen.

Annons:

Spansk omelett – tortilla

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  8 ingr

Italiensk ugnspannkaka

av Fredrik Eriksson
  •  15 ingr

Spansk tortilla diablo

av Ulrika Nilsson
  •  5 ingr
  •  13 ingr

Ugnsomelett

av recept.nu
  •  4 ingr
  •  19 ingr

Salsa Española

av recept.nu
  •  11 ingr