Naanbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Naanbröd
av
Köket,  


2h 30 min 6

Ett måste på det indiska middagsbordet och väldigt gott till kryddad mat. Strunta gärna i besticken och ät maten med hjälp av brödet istället.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.78/5   Röster: 32 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Värm mjölken till 37 grader. Blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl. Tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.
  2. Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor (droppformade) och jäs ytterligare på smord plåt i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på högsta värmen (eller använd stekpannan).
  3. Baka brödet i ugnen på högsta värme eller i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.

  • 1h 40 min
  • 20 ingr
  • 20 min
  • 10 ingr