Foto: Fredrik Sandin Carlson

Naanbröd


2h 30 min6

Ett måste på det indiska middagsbordet och väldigt gott till kryddad mat. Strunta gärna i besticken och ät maten med hjälp av brödet istället.

  • 7.5 dl mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk torrjäst
  1. Värm mjölken till 37 grader. Blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl. Tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.
  2. Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor (droppformade) och jäs ytterligare på smord plåt i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på högsta värmen (eller använd stekpannan).
  3. Baka brödet i ugnen på högsta värme eller i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.

Annons:

Liknande recept

  •  11 ingr

Tandoorikyckling

av Anders Levén
  •  3h 55 min
  •  13 ingr

Äpplepaj

av Sara Ekman
  •  8 ingr
  •  26 ingr

Hummus

av GI Viktkoll
  •  5 ingr

Emmas honungsbröd

av Emma Wahlby Jonsson
  •  9 ingr
  •  7 ingr