Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Mjuk pepparkaka


1h 5 min

En underbart doftande och saftig kaka som går åt snabbt.

  • 4 st ägg
  • 300 g socker
  • 75 g smör
  • 250 g kaffegrädde
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 msk smör till formen
  • 1 dl ströbröd
  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smörj och bröa två formar som har mått på cirka 10x7x20 centimeter.
  2. Mal alla kryddor. Vispa ägg och socker pösigt i 10 minuter. Smält smöret och blanda med kaffegrädden. Blanda vetemjölet med de resterande ingredienserna. Rör ihop alla delar till en smet. Häll upp i formarna och grädda i cirka 40 minuter.

Annons:

Liknande recept

  •  11 ingr

Jultårta

av recept.nu
  •  11 ingr

Bibelkaka

av Okänd
  •  1h
  •  13 ingr

Mjuk pepparkaka

av Sanna Töringe
  •  9 ingr
  •  14 ingr
  •  11 ingr

Mjuk pepparkaka med torkad frukt

av Johanna Westman, Jens Linder
  •  14 ingr