Foto: Fredrik Sandin carlsson

Kalvlever Anglais


50 min4

En riktig klassiker i något annorlunda kläder.

  • 600 g kalvlever (färsk, utan hinna)
  • 10 skivor bacon
  • 20 st cocktailkapris
  • 2 msk smör
  • 500 g potatis (gärna Asterix)
  •   salt
  •   peppar
  • 2 ml majsolja
  • 4 st röda plommontomater
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  •   grovt salt
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Skålla tomaterna i kokhett vatten och dra sen av skalet. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och krydda med salt, timjan och oregano. Sätt in i ugn och baka i minst 30 minuter, men helst 1 timme.
  4. Skiva levern så man får två skivor var. Lägg dem på en tallrik med lite majsolja.
  5. Torka bort oljan och grilla skivorna i en het panna (gärna belagd). Krydda med salt och peppar.
  6. Strimla baconen och fräs den i smör tillsammans med kapris i en het sauteuse, eller en stekpanna. Krydda med peppar.
  7. Servera kalvlevern med tomaterna och baconfräset.

Annons:

Liknande recept

Alexandras Kalvlever Anglais

av Alexandra Charles
  •  8 ingr

Kalvlever Anglais

av Johan Jureskog
  •  13 ingr

Lammkyl Anglais

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  10 ingr

Wienerschnitzel

av Niclas Wahlgren
  •  28 ingr
  •  12 ingr

Janssons frestelse

av Leif Mannerström
  •  50 min
  •  8 ingr