Kalvlever Anglais
Foto: Fredrik Sandin carlsson

Kalvlever Anglais av
Köket,  


50 min 4

En riktig klassiker i något annorlunda kläder.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Skålla tomaterna i kokhett vatten och dra sen av skalet. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och krydda med salt, timjan och oregano. Sätt in i ugn och baka i minst 30 minuter, men helst 1 timme.
  4. Skiva levern så man får två skivor var. Lägg dem på en tallrik med lite majsolja.
  5. Torka bort oljan och grilla skivorna i en het panna (gärna belagd). Krydda med salt och peppar.
  6. Strimla baconen och fräs den i smör tillsammans med kapris i en het sauteuse, eller en stekpanna. Krydda med peppar.
  7. Servera kalvlevern med tomaterna och baconfräset.
Vegansk mix

Vegansk meze

av Bea Szenfeld
  •  77 ingr
Anders G's burgare

Anders G´s Burgare

av Anders Gustafsson
  •  29 ingr
  •  10 ingr
  •  29 ingr
  •  1 h
  •  26 ingr
  •  2h
  •  24 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr