Kalvlever Anglais
Foto: Fredrik Sandin carlsson

Kalvlever Anglais av
Köket,  


50 min 4

En riktig klassiker i något annorlunda kläder.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Skålla tomaterna i kokhett vatten och dra sen av skalet. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och krydda med salt, timjan och oregano. Sätt in i ugn och baka i minst 30 minuter, men helst 1 timme.
  4. Skiva levern så man får två skivor var. Lägg dem på en tallrik med lite majsolja.
  5. Torka bort oljan och grilla skivorna i en het panna (gärna belagd). Krydda med salt och peppar.
  6. Strimla baconen och fräs den i smör tillsammans med kapris i en het sauteuse, eller en stekpanna. Krydda med peppar.
  7. Servera kalvlevern med tomaterna och baconfräset.

  • 1h 40 min
  • 20 ingr
  • 20 min
  • 10 ingr