Älgstek


3h 20 min4

En söndagsstek reder sig själv i ugnen och är väldigt enkel att göra. Unna dig själv och familj eller vänner en riktig festmåltid!

  • 1 kg älgstek av innanlår, ytterlår eller stor bogdel
  •   havssalt
  •   grovmalen vitpeppar
  • 1 msk smör att steka i
  1. Hetta upp smöret i en panna och bryn köttet. Tänk på att ha hög temperatur så att köttet bevarar sin saftighet. Krydda med havssalt och peppar. Svep sedan in steken i smörpapper. Stick in ugnstermometern så att spetsen ligger i den innersta delen av steken.
  2. Lägg köttet på en plåt och stek i ugn på 100 graders värme i 2-3 timmar. Den färdiga steken ska ha en kärntemperatur på 70-75 grader.
  3. Låt steken kallna och skiva den tunt med en vass kniv till serveringen. Klassiska tillbehör är svampsås och gelé.

Annons:

Liknande recept

Avokadokyckling

av recept.nu
  •  10 ingr

Chokladbollar

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  7 ingr

Grönsakskyckling i ugnen

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  15 ingr
  •  12 ingr