Älgstek av
Nyhetsmorgon,  


3h 20 min 4

En söndagsstek reder sig själv i ugnen och är väldigt enkel att göra. Unna dig själv och familj eller vänner en riktig festmåltid!

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Hetta upp smöret i en panna och bryn köttet. Tänk på att ha hög temperatur så att köttet bevarar sin saftighet. Krydda med havssalt och peppar. Svep sedan in steken i smörpapper. Stick in ugnstermometern så att spetsen ligger i den innersta delen av steken.
  2. Lägg köttet på en plåt och stek i ugn på 100 graders värme i 2-3 timmar. Den färdiga steken ska ha en kärntemperatur på 70-75 grader.
  3. Låt steken kallna och skiva den tunt med en vass kniv till serveringen. Klassiska tillbehör är svampsås och gelé.
  •  1h 25 min
  •  14 ingr
  •  1h 25 min
  •  14 ingr
  •  2h
  •  24 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr