Älgstek av
Nyhetsmorgon,  


3h 20 min 4 Tack för din röst

En söndagsstek reder sig själv i ugnen och är väldigt enkel att göra. Unna dig själv och familj eller vänner en riktig festmåltid!

  1. Hetta upp smöret i en panna och bryn köttet. Tänk på att ha hög temperatur så att köttet bevarar sin saftighet. Krydda med havssalt och peppar. Svep sedan in steken i smörpapper. Stick in ugnstermometern så att spetsen ligger i den innersta delen av steken.
  2. Lägg köttet på en plåt och stek i ugn på 100 graders värme i 2-3 timmar. Den färdiga steken ska ha en kärntemperatur på 70-75 grader.
  3. Låt steken kallna och skiva den tunt med en vass kniv till serveringen. Klassiska tillbehör är svampsås och gelé.
  •  1h 25 min
  •  14 ingr
  •  1h 25 min
  •  14 ingr

Helgrillad oxfilé med bearnaisemos och friterad lök

av Christian Hellberg, Håkan Larsson
  •  23 ingr
  •  1,5 h
  •  30 ingr
  •  12 ingr

Råbiff

av Niklas Ekstedt
  •  15 min
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  16 ingr
  •  30 min
  •  10 ingr
  •  10 ingr