Stekt strömming på hederligt vis
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Stekt strömming på hederligt vis av
Köket,  


1h 35 min 4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.8/5   Röster: 5 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor.
  2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
  4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
  5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
  6. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i smör 2-3 minuter på varje sida.
  7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset.
Leif Mannerströms senapsill

Leif Mannerströms senapsill

av Leif Mannerström
  •  8h 30 min
  •  6 ingr
  •  25 min
  •  14 ingr
  •  10 ingr
  •  20 min
  •  11 ingr
Inkokt lax

Inkokt lax

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  9 ingr
Kall inkokt lax

Kall inkokt lax

av recept.nu
  •  14 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr