Stekt strömming på hederligt vis
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Stekt strömming på hederligt vis av
Köket,  


1h 35 min 4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.88/5   Röster: 8 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor.
  2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
  4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
  5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
  6. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i smör 2-3 minuter på varje sida.
  7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset.

  • 1h 40 min
  • 20 ingr
  • 20 min
  • 10 ingr