Foto: Fredrik Sandin Carlson

Fisk i folie


1h 35 min4

  • 600 g torsk, sej eller kolja
  • 2 dl soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  •   dill och färsk dragon
  •   salt
  •   svartpeppar
  • 600 g potatis, gärna med skal
  1. Börja med att blötlägga tomaterna i vatten 1 timme.
  2. Skär fisken i fyra bitar och lägg varje bit på att ark aluminiumfolie.
  3. Skär sedan tomaterna i fina strimlor. Fräs dem i olivolja och tillsätt dill och dragon.
  4. Salta och peppra fisken. Fördela tomatröran och oljan över de fyra fiskbitarna.
  5. Förslut fisken noga i foliepaket.
  6. Skrubba potatisen väl och lägg den i en vid kastrull med vatten som nästan täcker potatisen. Salta. Placera foliepaketen ovanpå och koka alltsammans i cirka 20 minuter.

Annons:

Liknande recept

Torsk Napolitana

av Anders Levén
  •  15 ingr
  •  17 ingr
  •  20 ingr

Torsk i paket

av Malin Söderström
  •  30 min
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  23 ingr