Kolatårta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Kolatårta av
Köket,  


30 min 4

Smaskig kolatårta med marängbotten.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Bottnar: Rosta mandeln i en torr panna. Mal eller hacka den fint.
  3. Vispa ägg och socker under cirka 20 minuter. Blanda ner nötterna/mandeln och häll smeten i en form med löstagbar kant.
  4. Baka i 180 grader cirka 30-45 minuter.
  5. Kolasås: Sjud upp grädde och socker till cirka 60 grader.
  6. Lägg i smör och choklad i mindre bitar. Sjud upp under omrörning tills det precis börjar koka. (Om det skär sig kan man mixa ihop med stavmixer.) Låt kallna.
  7. Bred krämen på tårtbottnen och servera.
  •  1h 45 min
  •  16 ingr
Marängmannekäng

Marängmannekäng

av Jolanta Bujak
  •  7 ingr
Marängtårta med bär

Marängtårta med bär

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  9 ingr
  •  12 ingr
Klassisk pavlova

Klassisk pavlova

av Emelie Holm
  •  8 ingr
  •  19 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr