Foto: Fredrik Sandin Carlson

Chokladpannacotta


3h 25 min4

Denna milda och krämiga pannacotta förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt, färska bär, eller en bärsås.

Pannacotta är italienska och betyder kokt grädde.

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 100 g mjölkchoklad
  • 0.75 st gelatinblad
  1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
  2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
  3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
  4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.

Annons:

Vit chokladpannacotta

av Mathias Dahlgren
  •  2h 15 min
  •  8 ingr
  •  10 ingr

Mockapannacotta

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  10 ingr

Pannacotta á la coco

av Putte Nelson
  •  30 min
  •  6 ingr
  •  9 ingr