Chokladpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Chokladpannacotta av
Nyhetsmorgon,  


3h 25 min 4 Tack för din röst

Denna milda och krämiga pannacotta förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt, färska bär, eller en bärsås.

Pannacotta är italienska och betyder kokt grädde.

  1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
  2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
  3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
  4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.
  •  3h 20 min
  •  10 ingr
  •  10 ingr

Vit chokladpannacotta

av Mathias Dahlgren
  •  2h 15 min
  •  8 ingr

Jordgubbspannacotta

av Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
  •  3h 15 min
  •  5 ingr

Pannacotta på toblerone

av Lotta - Öland
  •  9 ingr
  •  9 ingr
  •  6-8 h i frys
  •  15 ingr

Enzo’s Tiramisu

av Leila Lindholm
  •  8 ingr

Torrone di Cremona - italiensk nougat

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  6 ingr

Zuppa inglese

av Paolo Roberto
  •  15 ingr
  •  8 ingr

Apelsinpannacotta med vaniljbrässerade fikon

av Robert Maglia Claes Grännsjö
  •  2h 25 min
  •  15 ingr