Chokladpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Chokladpannacotta av
Nyhetsmorgon,  


3h 25 min 4

Denna milda och krämiga pannacotta förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt, färska bär, eller en bärsås.

Pannacotta är italienska och betyder kokt grädde.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.98/5   Röster: 46 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
  2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
  3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
  4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.

  • 1h 40 min
  • 20 ingr