Chokladpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Chokladpannacotta av
Nyhetsmorgon,  


3h 25 min 4

Denna milda och krämiga pannacotta förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt, färska bär, eller en bärsås.

Pannacotta är italienska och betyder kokt grädde.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.75/5   Röster: 32 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
  2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
  3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
  4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.
  •  3h 20 min
  •  10 ingr
Vit chokladpannacotta

Vit chokladpannacotta

av Mathias Dahlgren
  •  2h 15 min
  •  8 ingr
  •  10 ingr
Jordgubbspannacotta

Jordgubbspannacotta

av Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
  •  3h 15 min
  •  5 ingr
Pannacotta på toblerone

Pannacotta på toblerone

av Lotta - Öland
  •  9 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr

Portvinskokta fikon

av Anders Levén
  •  6 ingr
  •  9 ingr
Laxburgare i rågbröd

Laxburgare i rågbröd

av Jonas Lundgren
  •  9 ingr