• 3 Paket snabbnudlar, à 100 g
  • 8 st tigerräkor eller stora räkor
  • 1 st kycklingfilé
  • 2 msk soya
  • 250 g fryst spenat
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • 1 burk strimlade bambuskott
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk finhackad ingefära
  • 2 msk woksås
  • 4 msk vegetabilisk olja
  •   salt och peppar
  1. Koka nudlarna knappt färdiga enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.
  2. Strimla kycklingfilén och marinera i soya, salt och lite vitpeppar. Rensa och skala räkorna, låt den yttersta biten av räkskalet sitta kvar.
  3. Hetta upp en wokpanna och tillsätt hälften av oljan. När oljan börjar ryka, tillsätt ingefära, vitlök och därefter den strimlade kycklingfilén. Stek under omrörning och tillsätt räkorna. När räkorna är nästan genomstekta tillsätt paprika, bambuskott och spenat. Låt steka ihop någon minut och ta upp.
  4. Hetta upp resten av oljan och tillsätt nudlarna, låt dem få lite färg och stekyta, häll sedan tillbaka kyckling- och grönsaksblandningen, rör om och häll i wok-sås och ev. lite mer soya. Låt rätten steka ihop en stund och servera genast.

Annons:

  •  14 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr
  •  17 ingr

Kycklingsatay med nudelsallad

av Sara - Östersund
  •  29 ingr
  •  25 ingr

Tagine

av Pelle Johansson
  •  27 ingr
  •  11 ingr
  •  15 ingr