Bräckt, färsk gåslever med surkål och äppelgelé av
Nyhetsmorgon,  


4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Börja med äppelgelén. Koka ihop vatten, socker och grovt skuret äpple i
  2. Gelatin i ca 5 minuter och sila vätskan över de små tärnade äppelbitarna. Ställ kallt.
  3. Fräs lök, vitlök och skivade äpplen i olja och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt surkål, vin och kryddor. Koka under lock.
  5. Forma surkålen i en ring på tallriken. Stek den skivade gåslevern (som
  6. Eventuellt vänts i lite mjöl) i het panna, kryddad endast med salt och
  7. Peppar. Lägg gårslevern på surkålen och toppa med en bit äppelgelé och
  8. Njut denna rätt omedelbart.
Vegansk mix

Vegansk meze

av Bea Szenfeld
  •  77 ingr
  •  29 ingr
  •  1h
  •  26 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr