Bräckt, färsk gåslever med surkål och äppelgelé


4

  • 200 g färsk gåslever
  •   salt, svartpeppar
  • 1 st rödlök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 2 st äpplen
  • 1 msk majsolja
  • 180 g surkål på burk
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk kummin
  •   salt, vitpeppar
  •   Äppelgelé:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl råsocker
  • 1 st grovhackat äpple
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st tärnat äpple
  1. Börja med äppelgelén. Koka ihop vatten, socker och grovt skuret äpple i
  2. Gelatin i ca 5 minuter och sila vätskan över de små tärnade äppelbitarna. Ställ kallt.
  3. Fräs lök, vitlök och skivade äpplen i olja och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt surkål, vin och kryddor. Koka under lock.
  5. Forma surkålen i en ring på tallriken. Stek den skivade gåslevern (som
  6. Eventuellt vänts i lite mjöl) i het panna, kryddad endast med salt och
  7. Peppar. Lägg gårslevern på surkålen och toppa med en bit äppelgelé och
  8. Njut denna rätt omedelbart.

Annons:

Rökt fläskbog

av Marcus Samuelsson
  •  44 ingr
  •  15 ingr
  •  1h
  •  12 ingr
  •  17 ingr
  •  20 ingr

Hav, skog och jord

av Ingrid - Umeå
  •  1h
  •  34 ingr