Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Pepparsås


En enkel guide till den godaste pepparsåsen!

  • 1 st fint hackad gul lök
  • 2 msk blandade pepparkorn (vit,svart,grön,rosè) efter dagsform.mixa i mixer.
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.5 msk plockad färsk timjan
  • 2 st fin hackade vitlöksklyftor
  • 0.5  Madeira
  • 2 msk cognac
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kalv demiglace
  1. Fräs lök, pepparmix, vitlök, timjan och kapris i smör.
  2. Brän av med cognac, tillsätt madeiran o koka ner lite.
  3. Tillsätt grädden och koka ner någon minut till skön konsistens.
  4. Smaka av med salt.

Annons:

Liknande recept

Isterbandsröra

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  24 ingr

Svamptapenad

av Tove Nilsson
  •  7 ingr

Evas pastej

av Anna och Fanny Bergenström
  •  8 ingr

Steak Tartar "Classique"

av Kristofer Sandström, Christian Olsson
  •  12 ingr