Foto: Stefan Wettainen

Martins hamburgare med Anders dressing


4

Om man grillar den på rätt sätt och lägger på de tillbehör man gillar blir hamburgaren en delikatess.

Perfekta burgare:

Många blandar ner lök, kryddor och allt möjligt annat i färsen så att det blir en enda tjock smet. Den geggan kan vara oerhört svår att bemästra på grillen. Man ska inte jobba med färsen alls utan bara forma den. Färsen kommer ju ur maskinen i liksom spaghettitrådar, omdu förstår vad vi menar. Förstör inte den strukturen utan forma färsen försiktigt, försiktigt till hamburgare. Krydda kan man göra när de ligger på grillen. Vi lovar att dessa hamburgare är lättare att grilla och att de blir saftiga och perfekt ”medium rare”.

  • 600 g nötfärs
  • 100 g blandad sallad
  • 1  paprika
  • 0.5  gurka
  • 2  tomater
  • 1  rödlök
  • 4  brödskivor
  •   salt
  •   peppar

Anders hamburgerdressing:

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk ketchup
  • 1  vitlöksklyfta, finhackad
  •   salt
  •   peppar
  1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
  2. Forma försiktigt färsen till fyra burgare och lägg dem på grillen. Krydda med salt och peppar och grilla dem i 3–4 minuter på varje sida.
  3. Servera burgarna med varma hamburgerbröd eller skivor av annat gott bröd, sallad och skivad paprika, gurka, tomat och rödlök – eller vad du gillar – och en rejäl klick av Anders dressing.

Annons:

Liknande recept

  •  13 ingr

Hönsburgare

av Ulrika Brydling
  •  25 min
  •  21 ingr

Hamburgare Super Size me

av Melker Andersson
  •  12 ingr
  •  9 ingr
  •  16 ingr
  •  25 min
  •  19 ingr