Vitvinssås, grundrecept
Foto: Fredrik sandin carlsson

Vitvinssås, grundrecept av
Köket,  


35 min

Vitvinssås är gott till fisk och skaldjur. Hoppa över citronen och använd grönsaksbuljong så fungerar den även utmärkt till fläsk och fågel. För en magrare sås kan man använda lättare grädde eller ersätta en del av den med mjölk.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.67/5   Röster: 3 Tack för din röst
  1. Hacka persiljan. Skär champinjonerna och den gula löken fint och fräs i lite matfett i en rymlig kastrull.
  2. Slå på vinet och buljongen och tillsätt persiljan, pepparkornen och kryddorna. Koka i cirka 20 minuter och skumma av under tiden.

  3. När buljongen har reducerat till hälften ska grädden hällas i. Koka vidare tills såsen blir lagom tjock.

  4. Tillsätt eventuellt lite vetemjöl eller maizena för att reda. Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Resultatet ska bli en len sås.
  •  17 ingr
  •  19 ingr
  •  8 ingr
Laxfiléer i vitvinssås

Laxfiléer i vitvinssås

av Angela - Söderhamn
  •  1 h
  •  14 ingr
  •  19 ingr
  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  16 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr

Portvinskokta fikon

av Anders Levén
  •  6 ingr