Anticuchos de corazon - oxhjärta

Anticuchos de corazon - oxhjärta
Foto: TV4

Anticuchos de corazon - oxhjärta

Av: Anastasia - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

42 ingredienser

Anticuchos de corazon med krämig quinua atamalada, varm auberginsallad och skummig aji de huacatay salsa. Traditionell rätt från Peru på oxhjärta piffad med centralasiatiska detaljer.

Tillagningstid: 1 h 20 min + marinad minst 3 h (helst 1 dygn).

Vintips:
Jules Muller Gewurstraminer Reserve 102kr, art nr 6702

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Skummig Aji de Huacatay

  • 4 msk aji amarillopasta
  • 2 msk huacataypasta
  • 1 msk limesaft, juicefärskpressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 g lecitin

Quinua atamalada

  • 400 g quinoa
  • 3 msk rapsolja
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk aji pancapasta
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl kondenserad mjölk osötad
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk färsk persilja, finhackad

Varm auberginsallad

  • 150 g shiitakesvamp
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 30 g smör
  • 2 aubergines (stora)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 3 tomater, skalade
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 krm havssalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g parmesanost, riven

Garnering

  • 3 msk salladslök, finhackad
  • 0,5 dl granatäpplekärnor

Anticuchos de corazon

  • 1 kg oxhjärta

marinad

  • 5 msk aji pancapasta (alt milt paprikapulver)
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm salt med hickorysmak
  • 1 krm svartpeppar
  • liquid smoke, några droppar

Gör så här

Aji de Huacatay

  1. Blanda alla ingredienser utom rapsolja. Häll blandningen i en stor bunke, tillsätt lecitin och vispa med stavmixer tills skum bildas. Samla skum i en skål.
  2. Tillsätt rapsolja i resten av blandningen för att göra aji de huacatay salsa.

Quinua atamalada

  1. Skölj quinua i hett vatten för att ta bort bittra smaken. Koka quinua i 15-20 minuter på medelvärme.
  2. Fräs finhackad gul lök och finhackad vitlök i olja.
  3. Tillsätt aji panca, oregano, kycklingbuljong och kondenserad mjölk. Låt koka i 10 minuter under lock på svag värme.
  4. Blanda i parmesan, peppar, salt. Strö över persilja.

Varm auberginsallad

  1. Fräs delade shitakesvampar med finhackade schalottenlökar i smör i 5-7 minuter. Salta och peppra. Låt svalna.
  2. Dela aubergin i 4 mm tjocka runda skivor. Stek skivorna i rapsolja på medelvärme till dem är gullebruna på båda sidorna. Salta och peppra.
  3. Blanda crème fraîche med pressad vitlök, salt och peppar.
  4. Skiva skalade tomater i 4 mm tjocka runda skivor.
  5. Lägg en tomatskiva på en auberginskiva, klicka på en msk crème fraîche, lägg på en auberginskiva till, strö över shitakesvampblandningen, lägg en tsk crème fraîche på blandningen och toppa med riven parmesan.
  6. Baka aubergintoppar i ugnen i 7 minuter på 200 grader.

Anticuchos de corazon

  1. Marinad:
  2. Blanda ihop marinaden.
  3. Putsa hjärtat från senor och ådror. Skär hjärtat i ca 2,5 -3 cm tjocka skivor.
  4. Banka bitarna och lägg köttet i marinaden i minst 3 timmar (helst 1 dygn).
  5. Grilla eller stek hjärtat 3-5 minuter på varje sida på hög värme. Pensla med marinad under stekningen. Servera genast.
  6. Servera anticuchos med auberginsallad och quinua. Toppa med aji de huacatay-skum över köttet. Strö över granatäpplekärnor och finhackad salladslök. Servera aji de huacatay vid sidan om.