Amerikansk fudge med nötter och tranbär

Amerikansk fudge med nötter och tranbär
Foto: TV4/Micke Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Amerikansk fudge med nötter och tranbär

9 ingredienser

En mjuk och god chokladfudge med minimarshmallows, valnötter och torkade tranbär.

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 4 dl strösocker
  • 1,25 dl farinsocker
  • 150 g smör
  • 100 g mörk bakchoklad (70 % kakao)
  • 0,5 dl flytande honung
  • 150 g minimarshmallows
  • 100 g valnötter, grovt hackade
  • 100 g tranbär, torkade

Gör så här

  1. Klä en form som är ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjölk, strösocker och farinsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka under lock i 2 minuter.
  3. Tillsätt smör, choklad och honung, rör tills allt har smält. Koka vidare utan lock i 12-15 minuter, eller tills smeten klarar ett kulprov. Det betyder att en droppe av smeten stelnar till en mjuk kula när den läggs i kallt vatten.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna, gärna med hjälp av ett kallt vattenbad. Rör i marshmallows, valnötter och tranbär.
  5. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Låt fudgen stelna i kylskåp i minst 4 timmar.
  6. Skär fudgen i bitar och njut! Förvara fudgen i en lufttät burk i kylskåp.