American “Everything buttermilk biscuits”

koket.se
American “Everything buttermilk biscuits”
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

American “Everything buttermilk biscuits”

14 ingredienser

1 h

Förgyll helgen med American “Everything buttermilk biscuits”. Det kan bli en riktig familjefavorit!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 125 osaltat smör, i kuber och riktigt kallt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl mjölk (3%)
  • 1-1,5 dl grädde

Pensling

  • 20 g smör

Everything topping

  • 2 tsk vallmofrö, blå
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 0,5 tsk vitlöksflakes
  • 0,5 tsk lökflakes
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär smöret i kuber och ställ i frysen i 20 minuter. Det är viktigt att smöret är riktigt kallt.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Tillsätt det riktigt kalla smöret bland de torra ingredienserna. Skär med en kniv i skålen så det blir små bitar, men arbeta inte för mycket då det ska vara lite klumpar kvar i degen.
  4. Tillsätt all mjölk och 1 dl grädde, rör om försiktigt med en gaffel.
  5. Arbeta det sista med händerna till en deg, men överarbeta inte degen så smöret smälter.
  6. Tillsätt ytterligare 0,5 dl grädde om degen känns torr. Hellre lite fuktig deg än torr.
  7. Lägg upp degen på ett bakbord och arbeta degen så lite som möjligt.
  8. Tryck försiktigt ut degen för hand till en rektangel som är 20x30 cm stor. Dela rektangeln i 4 lika stora delar, lägg delarna på varandra och kavla försiktigt ut till en ca 30x30 kvadrat. Skär kvadraten i 9-12 lika stora fyrkantiga biscuits.
  9. Lägg biscuitsen på en plåt med bakplåtspapper och ställ i kylen i 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Pensling

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Ta ut dina biscuits och pensla dem med smöret.

Everything topping

  1. Blanda alla ingredienser till toppingen i en skål.
  2. Toppa sedan dina biscuits med blandningen.
  3. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg, ca 12-15 minuter.
  4. Servera med valfria tillbehör.