Älgpanna Yvonne

Älgpanna Yvonne
Foto: TV4

Älgpanna Yvonne

Av: Yvonne - Sveg

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h

Älggryta med bacon och senap. Serveras med vackra morots- och palsternacksrosor samt kokt potatis.

**Dryckestips:**Cotes du Rhone, 2011

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g älgkött
  • 1 förp bacon
  • 1 gul lök
  • 200 g ev rödgul trumpetsvamp, (el annan svamp)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk senap
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk soja

potatis

  • 1 kg potatis
  • 2 kvistar persilja

Morots- och palsternacksrosor

  • 8 morötter, långa
  • 8 palsternackor, långa
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 8 kvistar färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor (bäst när det är fruset).
  2. Hacka löken och svampen. Börja med att steka bacon, stek sedan köttet i det fett som bildats av baconet. Lägg över i en gryta.
  3. Bryn lök och svamp lätt och blanda med kött och bacon. Slå över grädde och crème fraiche. Rör om. Tillsätt salt, peppar och lite soja. Smaksätt till sist med senap. Låt puttra 10-20 minuter, beroende på köttskivornas tjocklek.

Morot- och palsternacksrosor

  1. Hyvla morot och palsternacka tunt. Koka upp morötter och palsternackor i vatten och salt lite lätt, al dente låt koka ca 2 minuter. Häll av vattnet och dutta på lite vit balsamicovinäger. Ta en morot och en palsternacka och linda runt fingret så att det ser ut som en blomma. Dekorera blomknytena med bladpersiljan som blomblad.

Kokt pressad potatis

  1. Skala potatisen och låt koka upp. Känn att den är färdig. Slå av vattnet. Lägg papper i kastrullen så att potatisen inte blir blöt. Pressa potatisen precis innan servering och dekorera med lite klippt persilja över.