Vildhare från Vimmerby

Vildhare från Vimmerby
Foto: TV4
Alexandra Pascalidou
Alexandra Pascalidou

Vildhare från Vimmerby

Av: Alexandra Pascalidou

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Vildhare från Vimmerby som Alexandras farbror Thanassis jagat i grekisk stifadostil med lök, kastanjer och örter och sötpotatis i ugnen.

Dryck: Domini Veneti Amarone 2006.

Ingredienser

portioner
  • 1 vildhare
  • Vin, gärna biodynamiskt odlat
  • gul lök
  • vitlök
  • lagerblad
  • rosmarin

Serveras med

  • oliver
  • fårost
  • körsbärstomater
  • ev Ugnsrostad sötpotatis

Gör så här

  1. Vildharen flås och styckas fint.
  2. Marinera i vin samt lök, vitlök, lagerblad och rosmarin i ett par timmar.
  3. Bryn och låt allt koka upp på låg värme i en halvtimme.
  4. Serveras med oliver och fårost och körsbärstomater skurna på fyra (för färgen).