Häll mjöl och salt i en bunke, tillsätt äggen och rör ut dessa med en gaffel. När degen börjar gå ihop, knåda degen med händerna ca 5 minuter. Plasta in degen och låt den vila svalt ca 30 minuter.
Forma till spaghetti med hjälp av en pastamaskin. Tänk på att köra degen flera varv från tjock till tunn så att den blir stegvis tunnare.
Koka pastan al dente, ca 2 minuter, i rikligt saltat vatten. Häll av och låt pastan därefter koka klart i din kastrull med pastasåsen ca 1 minut.
Sås
Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och grovhacka oliverna. Fräs vitlök och chili i olja i en kastrull ca 3 minuter på medelvärme.
Tillsätt sardeller och låt dem smälta i pannan, det tar ett par minuter.
Tillsätt kapris, oliver, persilja (spara lite till garnering) och tomaterna och låt allt sjuda i ca 45 minuter. Såsen är klar när den är väldigt reducerad och kraftfull i smakerna.
Tillsätt en större mängd nymalen svartpeppar samt finrivet citronskal. Vänd ner den nykokta pastan i kastrullen och låt koka ca 1 minut. Smaka av.
Parmesanflarn
Sätt ugnen på 220 grader.
Lägg den grovrivna parmesanen i två högar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Gratinera i ugnen ca 5 minuter.
Lägg upp pastan och toppa med persilja och olivolja. Bjud med parmesanflarnet.