Foto: TV4

Pot de crème au chocolat


Pot de crème au chocolat med chokladflarn och färska bär. En enkel men stilig efterrätt för chokladälskaren.

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Pot du créme

  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl grädde
  • 5 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  •   Några få saltkorn
  •   Färska bär, t.ex. hallon

Chokladflarn

  • 50 g mörk choklad
  1. Pot de creme
    Hacka chokladen i fina bitar och lägg i en bunke.
  2. Strö i några korn salt, inte en nypa, bara några korn.
  3. Värm sedan grädden, sockret och vaniljsockret i en kastrull tills det börjar koka.
  4. Kom ihåg att röra hela tiden så det inte kokar över.
  5. När det börjar ånga från grädden kokar den och då ska man hälla den över chokladen.
  6. Rör om tills chokladen har smält helt och smeten har blivit slät och mörkt brun.
  7. Häll sedan upp i ett glas eller en skål och ställ in i kylen i minst 5 timmar.
  8. Den behöver kylas ordentligt för att tjockna.
  9. Flarn
    Smält chokladen i en tallrik över kokande vatten.
  10. Ta sedan med en sked och gör sedan mönster med den flytande chokladen på bakplåtspapper.
  11. Låt det stelna och använd sedan till garnering. Avsluta med färska bär.

Annons:

Liknande recept

No bake cheesecake

av Linda Lomelino
  •  10 ingr

Kristins cheesecake

av Kristin Kaspersen
  •  5 h 30 min
  •  9 ingr

Tre små lyckor

av Helena - Uppsala
  •  20 ingr

Pot de chocolate á la Anette

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr

Le tre dolce sorelle

av Karina - Örnsköldsvik
  •  12 ingr
  •  6 ingr