Tori No Kara Age - friterad kyckling

Tori No Kara Age - friterad kyckling
Foto: TV4

Tori No Kara Age - friterad kyckling

Av: Åke Nordgren

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

1h 20 min

Smakrika, kryddiga kycklingkuber som friteras i rapsolja.

Ingredienser

portioner
  • 3 kycklingbröst
  • 2 klyftor vitlök, skalade och rivna
  • 1 bit ingefära, riven
  • 2 dl soja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl pankoströbröd
  • 3 dl rapsolja
  • 0,5 citron i tunna klyftor

Gör så här

  1. Skär kycklingbrösten i kuber. Riv vitlöken (den ska bli mosig) och ingefäran och blanda med saltet och sojan.
  2. Vänd ner kycklingbitarna i detta och låt marinera en timme.
  3. Ta upp kuberna och torka av dem. Häll upp pankoflingorna på ett fat.
  4. Doppa kycklingbitarna i mjölken (så fastnar pankoflingorna lättare). Rulla dem därefter i pankon.
  5. Hetta upp oljan i en wok eller liknande tills det börjar ryka lätt, 170–180 grader.
  6. Lägg ner kycklingkuberna i oljan och låt dem fritera runt om tills de är lätt gyllenbruna.
  7. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper. Lägg upp på ett litet fat och servera med en citronklyfta till.