Grillad tonfisk med pak choi

Grillad tonfisk med pak choi
Foto: TV4

Grillad tonfisk med pak choi

Av: Agneta Sjödin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

40 min

Grillad tonfisk med pak choi toppas med en teriyakisås.

Agneta bjöd även på
Jordärtskockssoppa
Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 tonfiskfilé

Grönsaker

  • gurka
  • rättika
  • sesamolja
  • fisksås
  • risvinäger
  • limefrukt
  • chilifrukt
  • pak choi
  • olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Grönsaker

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Strimla morötter, gurka och rättika.
  3. Låt dra i 7 minuter i en sås på sesamolja, fisksås, risvinäger, lime och chili.
  4. Krama ur grönsakerna innan servering.
  5. Pak choi-bladen ska in i ugnen i 8 minuter med lite olivolja och salt och peppar.

Tonfisk

  1. Grilla tonfisken snabbt, endast någon minut på varje sida. Den får inte bli genomstekt.
  2. Servera genast med grönsakerna och pak choi-bladen.