Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär

Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär
Foto: TV4

Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär

Av: Agneta Sjödin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

Vanilj- och yoghurtpannacotta är en fräsch och lätt avslutning på en middag. Perfekt om du vill förbereda delar av middagen.

Tillagningstid
30 minuter plus kyltid

Agneta bjöd även på
Jordärtskockssoppa
Grillad tonfisk med pak choi

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl yoghurt

bär

  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • limefrukt, skal av
  • 1 citrongräs
  • 500 g blandade bär

Gör så här

Pannacotta

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
  2. Koka samman grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön.
  3. Lägg sedan i 4 gelatinblad, koka en kort stund.
  4. Ta av kastrullen från plattan.
  5. Häll i yoghurten när allt blivit rumstempererat.
  6. Plocka ur vaniljstången.
  7. Häll i glas och sedan in i kylen minst någon timme.

Bär

  1. Koka samman vatten, socker, urskrapad vaniljstång, frön, limeskal och citrongräs.
  2. Sila av och blanda sedan i bären.
  3. Låt svalna.

Vid servering

  1. Toppa pannacottan med bären.