Äggnudlar i spicy misobuljong

koket.se
Äggnudlar i spicy misobuljong
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Äggnudlar i spicy misobuljong

11 ingredienser

20 m

Nudlar i en varm och smakrik buljong passar perfekt till både vardag och helg.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 10 dl kycklingbuljong
  • 0,5 salladskål (det gröna)
  • 3 dl majskorn (frysta)
  • 2 msk gochujang
  • 3 msk misopasta
  • 3 msk tahinipasta
  • 200 g äggnudlar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1,5 msk rostade sesamfrön
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp buljongen.
  2. Strimla den gröna delen av kålen och stek på hög värme i en panna med olja.
  3. Stek även majsen på hög värme i olja.
  4. Vispa ner gochujang, misopasta och tahinipasta i buljongen. Smaka av med salt.
  5. Servera nudlarna med buljongen i skål och toppa med kål, majs, salladslök och rostade sesamfrön.