Abborre i panna med vitt vin, tomat, örter och grädde

koket.se
Abborre i panna med vitt vin, tomat, örter och grädde
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Abborre i panna med vitt vin, tomat, örter och grädde

16 ingredienser

30 m

Smakrik rätt med abborrfiléer i vitt vin och grädde. Serveras med färskpotatis, sparris och morot.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g abborrfilé
  • mjöl, att vända fisken i
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka gräslök
  • 2 plommontomater
  • smör, att steka i
  • 1 knippe morot
  • 500 g grön sparris
  • 500 g färskpotatis
  • 200 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisa, hyvlade
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Börja koka potatisen i en kastrull med mycket vatten. Tillsätt skivade morötter när tio minuter återstår av koktiden. När det är en minut kvar, tillsätt skivad sparris och sockerärtor.
  2. Blanchera tomaterna och ta bort skal och kärnor, skär ner köttet i mindre tärningar.
  3. Ta fram fisken och byxa den, skär sedan ett tunt snitt längs fisken mitt på och vik den dubbelt så det blir en jämntjock bit fisk. Vänd fisken i mjöl och salta den på båda sidor.
  4. Stek fisken på direkten i smör på båda sidor, ca 1 minut på varje sida. Den ska få yta och gul färg.
  5. Höj värmen, slå sedan på vinet och låt det koka upp. Tillsätt grädden och låt den koka in snabbt. Sänk värmen och låt det puttra. Tillsätt den hackade tomaten och smaka av med salt.
  6. Servera fisken i stekpannan med sås och hackade örter och tunt hyvlad rädisa samt kokade grönsaker.