Leilas chocolate cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Leilas chocolate cupcakes av
A piece of cake,  


12 cupcakes

Baka Leilas underbara chocolate cupcakes med chokladfrosting! En sats av detta recept ger ca 12 cupcakes.

1 sats blir 12 stycken cupcakes

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.75/5   Röster: 40 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Chocolate cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.

  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Chokladfrosting
    Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
  9. Rör sist ner kaffe.
  10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.
  •  35 min
  •  15 ingr