Leilas chocolate cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Leilas chocolate cupcakes av
A piece of cake,  


12 cupcakes Tack för din röst

Baka Leilas underbara chocolate cupcakes med chokladfrosting! En sats av detta recept ger ca 12 cupcakes.

1 sats blir 12 stycken cupcakes

  1. Chocolate cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.

  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Chokladfrosting
    Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
  9. Rör sist ner kaffe.
  10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.

Muffins och cupcakes

av Leila Lindholm
  •  20 min
  •  9 ingr

Bounty cupcakes med kokos

av Leila Lindholm
  •  20 ingr

Christmas cupcakes

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  15 ingr

Lemon poppy seed cupcakes

av Leila Lindholm
  •  17 ingr
  •  12 ingr
  •  20 ingr

Leilas hi-hat cupcakes

av Leila Lindholm
  •  17 ingr

Leilas chocolate frosting

av Leila Lindholm
  •  10 min
  •  4 ingr

Rulltårta

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  7 ingr

Ernst enkla sommartårta

av Ernst Kirchsteiger
  •  8 ingr

Smore’s whoopies

av Leila Lindholm
  •  13 ingr
  •  25 min
  •  10 ingr
  •  14 ingr

Pastellkrämskakor

av Lisa och Monica Eisenman
  •  8 ingr
  •  7 ingr

Kladdig kladdkaka by Louise

av Louise Johansson
  •  30 min
  •  10 ingr