Foto: TV4

Het spansk linsgryta med chorizo


30 min4

Serveras med västerbottencrostini gjort på färskt surdegsbröd.

Dryck
Till rätten passar Azabache Reserva (85245)
Ett vin med toner av russin, choklad och röda bär. En vaniljton som balanserar upp kryddigheten i chorizon samt en medelmjuk strävhet som kommer att harmonisera med sältan i västerbottencrostinin.

Och brevid vinet ska det vara iskallt bubbelvatten!

Marcus från Stockholm lagade också
New York-style guacamoletartar
Chokladmousse

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

  • 2 st morötter
  • 0.5 st chili
  • 500 g krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 2 dl röda linser
  • 2 st chorizo
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st rödlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  •   salt
  •   peppar
  •   citronsaft
  •   grekisk eller turkisk yoghurt, till servering

Tillbehör

  •   surdegsbröd
  •   västerbottenost
  1. Hacka vitlök och chili.
  2. Skär rödlöken i skivor och moroten och chorizon i slantar.
  3. Strimla purjolöken.
  4. Hetta upp en kastrull med olja och fräs vitlök och rödlök.
  5. Tillsätt morötter, chili och chorizo och fräs på ytterligare en stund.
  6. Tillsätt vatten, krosssade tomater, hönsbuljong och linser och låt koka i ca 15 min.
  7. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  8. Tillbehör
    Servera soppan med varm toast på surdegsbröd och västerbotttenost på.

Annons:

Liknande recept

Linsgryta

av Anders Levén
  •  10 ingr

Mians linsgryta

av Alexandra Zazzi
  •  14 ingr

Varm detoxsoppa

av Anna Skipper
  •  25
  •  9 ingr

Mustig rotsaksgryta

av Jacob Wismar
  •  17 ingr

Linsgryta med curry-och paprikakräm

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  30 min
  •  14 ingr