Päron inkokta i vin med roquefortost, ekbladssallad, nötter och hasselnötsolja. Roquefort är en blåmögelost som efter lagringsperioden blir mycket söt och smakrik - med andra ord är den perfekt till päron.
Sätt ugnen på 175 grader. Skala päronen, dela på längden och ta ur kärnhusen. Måtta upp socker, vitt vin, pressade citroner och vatten i en kastrull och koka upp till en lag (se till att allt socker är löst). Lägg i päronen och låt dem sjuda i lagen tills de är mjuka och ställ sedan undan kastrullen så att lagen och päronen svalnar.
Strö ut nötterna i en form och rosta dem i cirka 5 minuter. Hacka dem sedan.
Plocka och skölj salladen och lägg den i en skål. Lägg över bitar av roquefort, nöthacket och ringla över hasselnötsolja. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp päronen på tallrikar och fördela salladen över. Garnera med körvel.