Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader.
Häll ner smörblandningen i en bakmaskin och smula ner jästen. Rör runt tills jästen är upplöst och tillsätt sedan salt och sirap.
Sätt igång matberedaren och tillsätt lite av mjölet i taget, tills degen är smidig. Ibland behöver man inte tillsätta allt vetemjöl, så var uppmärksam!
Låt degen vila under bakduk i 45 minuter, vänd sedan ut den på ett bakbord och dela den i fem delar.
Kavla ut varje del till en rund kaka, 15-20 centimeter i diameter.
Lägg kakorna på bakplåtar täckta med bakplåtspapper, lägg bakdukar över och lämna för jäsning i ungefär 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250-275 grader.
Nagga kakorna efter jäsningen och grädda dem högt upp i ugnen i 3-4 minuter var. Låt dem kallna under bakduk.