Färsk tortellini med stekta tomater, mozzarella och pecorinoost

Leila Lindholm

Färsk tortellini med stekta tomater, mozzarella och pecorinoost

9 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 förp färska tortellini (gärna med skinka)
  • 1 förp mozzarella, gärna färsk buffel
  • 50 g parmesanost (eller pecorino)
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 msk strösocker
  • gourmetsalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 2 msk solroskärnor

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Sätt på ett pastavatten.
  3. Dela hälften av tomaterna på mitten.
  4. Rosta solrosfröna med salt i en het och torr stekpanna.
  5. Använd samma heta panna, häll i olja och strö socker i tunt lager i pannan.
  6. Lägg i tomaterna med snittytan nedåt. Häll ner pastan i pastavattnet.
  7. Krydda tomaterna med salt och peppar och stek dem tills sockret karamellisserats.
  8. Häll av pastan och lägg på ett fat, häll över tomaterna och solrosfrön.
  9. Toppa pastan med mozzarella bruten i små bitar och finriven parmesan eller pecorino.
  10. Det här är en grymt god rätt!
  11. Perfekt om du får oväntat besök eller bara vill styra upp en snabb middag.
  12. Jag gillar tortellini med skinka, men det är valfritt.