Kycklingjärpar

Kycklingjärpar
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Kycklingjärpar

12 ingredienser

20 min

En läcker buffé- eller förrätt med smak av kapris och sardeller.

Ingredienser

portioner
  • 200 g kycklingkött, malet
  • 1 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk epice riche (fyra kryddor)
  • 1 dl kapris
  • 8 sardellfiléer, hackade
  • 2 tomater, skalade, tärnade och med kärnorna borttagna
  • 100 g smör
  • färska örter (t ex basilika, dragon eller körvel)
  • bröd, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mal kycklingen till färs i en matberedare tillsammans med salt, peppar, epice riche och ägg.
  3. Tillsätt grädden i en fin stråle medan maskinen snurrar. Färsen ska bli slät och vit.
  4. Forma färsen som ägg och lägg i smord form. Baka i 225 graders ugn i cirka 10-12 minuter så att de blir genomstekta.
  5. Fräs kapris, sardeller och tomat i en stekpanna med smör.
  6. Slå röran över kycklingjärparna och dekorera med hackade örter. Servera med ett gott bröd.