Renskavsgryta

Nils Emil Ahlin

Renskavsgryta

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 förp renskav [240 g]
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g kantareller, i skivor (eller champinjon)
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 enbär, krossade
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar, från kvarn
  • persilja, hackad, till servering

Gör så här

  1. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt. Lägg i löken och svampen, salta och peppra och fortsätt att steka en stund. Tillsätt enbär, gelé och grädde och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av, strö över persilja och servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad.