Hjortmedaljonger

Hjortmedaljonger
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Hjortmedaljonger

12 ingredienser

Hjortmedaljonger med ädelost, endiver och valnötter. Receptet räcker till fyra personer.

Ingredienser

portioner
  • 600 g hjortfilé, i medaljonger
  • 2 päron, skalade
  • 8 pärllökar
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 dl kalvsky
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl valnötter
  • 2 endiver
  • 100 g roquefortost (eller annan mögelost med stark smak)
  • smör
  • olja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala pärllöken och dela päronen i halvor.
  3. Gnid in päron och lökar med salt och olja samt timjan.
  4. Rosta alltsammans i ugn tills löken är mjuk.
  5. Tag bort kärnhuset på päronen och dela dem en gång till.
  6. Rosta valnötterna gyllene i en torr panna.
  7. Gör en vinaigrette på kalvsky, vinäger och rapsolja smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.
  8. Krydda hjorten med salt och svartpeppar, stek gyllene i olja och smör ca 90 sekunder per sida.
  9. Låt vila 5 minuter.
  10. Dela upp endiverna i blad.
  11. Arrangera sedan alla ingredienser som en öppen sallad toppa med ädelosten.