Kladdkaka med mintkross

Kladdkaka med mintkross
Foto: Ulrika Pousette
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Kladdkaka med mintkross

Av: Maud Onnermark

Från: Lättlagade desserter

8 ingredienser

Kladdkaka med mintkross. En krämig kladdkaka fylld med krispiga minkarameller. Recept från boken Lättlagade desserter.

Mint och choklad är en fin kombination. Den segmjuka kladdkakan har fått ett knapertäcke av krossade mintkarameller. Du kan också grädda i mazarinformar av aluminiumfolie.

5 tips för bästa kladdkakan >>

Ingredienser

Kladdkaka med mintkross

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg (stora)
  • 100 g mint- och chokladkarameller
  • grädde, lättvispad

Gör så här

Kladdkaka med mintkross

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör i en kastrull. Låt svalna något.
  3. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl och blanda samman.
  4. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
  5. Fördela smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen 10 minuter eller grädda portionsformar i 5 minuter.
  7. Krossa karamellerna och strö över dem.
  8. Fortsätt grädda ytterligare 5 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti.