Fegato di pollo

Fegato di pollo
Foto: Joel Wåréus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Fegato di pollo

Av: Stefano Catenacci

Från: Stefanos Italia

8 ingredienser

Vitlöksstekt kycklinglever med vitt vin. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept ur boken

Stefanos Italia

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglever, putsad och skuren i 3 cm bitar
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 5 klyftor vitlök, skalade och skivade
  • 4 peperoncini, små torkade chilifrukter
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Stek kycklinglevern hastigt, cirka 1 minut, i oljan.
  2. Tillsätt vitlök, chili, rosmarin och därefter vitt vin och vinäger.
  3. Låt det brässera ihop i 1 minut och servera.