Drottningpaj med bär

Drottningpaj med bär
Foto: TV4

Drottningpaj med bär

Av: Carin Hjulström

Från: Klockan nio hos stjärnorna

10 ingredienser

45 min

En god bärpaj som går bra att baka med glutenfritt mjöl.

Carins vintips
I Castei Recioto della Valpolicella

Carin bjöd även på

Sillglass och laxparfait

Falska grodlår

Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 dl hasselnötter, hackade
  • 100 g smör
  • 500 g hallon
  • 200 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • färska bär, att garnera med
  • vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, socker och hackade nötter i en skål.
  3. Skär smöret i mindre bitar, häll i och blanda med fingertopparna till en smulig massa.
  4. Smörj en pajform.
  5. Lägg i bären och pudra över socker och potatismjöl.
  6. Strö över smuldegen.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Servera med vaniljglass.
  8. Lägg i bären och pudra över socker och potatismjöl.
  9. Strö över smuldegen.
  10. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter.
  11. Servera med vaniljglass.