Falska grodlår

Falska grodlår
Foto: TV4

Falska grodlår

Av: Carin Hjulström

Från: Klockan nio hos stjärnorna

20 ingredienser

1h

Serveras med halloumi - och avokadosallad.

Carins vintips
Bouchard Côtes de Rhône, artikelnummer 72529

Carin bjöd även på
Sillglass och laxparfait
Drottningpaj med bär

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 1 kg kycklinglårfilé (färsk)
  • 2 förp halloumiost
  • 2 avokador
  • 250 g körsbärstomater
  • 1-2 msk rödlök, hackad
  • 1 förp rucolasallad
  • 1 förp färsk spenat
  • 1 förp salladsmix
  • 4 färskpotatisar, kalla kokta
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 förp salladsärtor
  • 1 kruka färsk basilika
  • pumpakärnor
  • olja
  • vinägerdressing

Sås

  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • vitlök, pressad och efter smak
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skölj salladen.
  2. Skölj och skär övriga grönsaker i lagom stora bitar.
  3. Gröp ur avokadon.
  4. Skär avokado och kall kokt potatis i ungefär lika stora bitar.
  5. Blanda försiktigt ihop sallad, grönsaker och potatis och häll över rejält med olja- och vinägerdressing.
  6. Putsa kycklinglårfiléerna så att eventuellt fett kommer bort.
  7. Stek dem först på hög värme runtom så att de får fin färg och efterstek sedan så att köttet blir genomstekt, på låg värme.
  8. Skär halloumin i halvcentimeter tjocka skivor.
  9. Stek dem hastigt i panna på ganska hög värme så att de får fin färg.
  10. Lägg "grodlåren" och den stekta osten ovanpå salladen.
  11. Garnera med pumpafrön och färska basilikablad.
  12. Blanda ihop ingredienserna till såsen och servera till varmrätten.