Avokado- och fetaostkräm

Avokado- och fetaostkräm
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Avokado- och fetaostkräm

Av: Lisa Lemke

Från: Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött

6 ingredienser

5 min

En lättlagad och frisk yoghurtsås, gott som tillbehör eller dipp. Receptet kommer från boken Till grillat - marinader, såser, sallader och lite sött.

Ingredienser

portioner
  • 1 avokado
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk citron, färskpressad
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar, grovmalen
  • ev salt

Gör så här

  1. Kärna ur, skala och grovhacka avokadon och lägg den i en bunke.
  2. Smula ner fetaosten i bunken och tillsätt citronsaft samt lite av yoghurten.
  3. Mixa ihop alltsammans till en slät sås med stavmixer.
  4. Tillsätt resten av yoghurten.
  5. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.