Gustafsröra i tunnbrödskorg

Gustafsröra i tunnbrödskorg
Foto: TV4

Gustafsröra i tunnbrödskorg

Av: Erik - Mora

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

40 min

Ånga upp brödet och forma till en korg som du sedan lägger röran i.

Eriks meny består även av

Viltkryddad oxfilé med messmörssås

Karamelliserad ädelost på hjortron

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 tunnbröd, runda
  • 0,5 rödlök
  • 200 g Gustafskorv
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Till dekoration

  • gräslök
  • salladsblad
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Ånga brödet över kokande vatten och forma det till en skål med hjälp av till exempel ett glas.
  2. Låt brödet torka.
  3. Blanda alla ingredienser till röran.
  4. Skeda upp i tunnbrödskorgen strax före servering.
  5. Dekorera eventuellt med salladsblad.
  6. Klipp gräslök över och lägg på cocktailtomathalvor.