Baconomfamnad kycklingfilé med vitlök

Baconomfamnad kycklingfilé med vitlök
Foto: TV4

Baconomfamnad kycklingfilé med vitlök

Av: Ibiza - Karlskrona

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

50 min

Bacon omfamnad kycklingfilé med vitlöksfyllning. Smörkokt cylinderpotatis, en nypa härlig ruccola och Bissa's hemliga laktosfria sås. "Just orgasmic!" /Ibiza

Dryckestips
Vin, ett rött, Lamura Prima Cecilia

Ibiza från Karlskrona lagade även

Halloumi med couscous och rödbeta

Rutig vaniljpanacotta

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 1 klyfta vitlök
  • 800 g kycklingfilé (förp om 4 färska filéer)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 140 g bacon [1 förp]

potatis

  • 14 potatisar fasta, medelstora
  • 75 g smör
  • salt

Sås

  • 2 dl matlagningsgrädde, laktosfri
  • 60 ml kycklingfond, flytande

sallad

  • ca 40 ruccolasallad, små blad
  • 4 körsbärstomater
  • 30 ml crema di balsamico
  • 2 krm basilika, hackad

Gör så här

Kyckling

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pressa vitlöksklyftorna.
  3. Stek kycklingfiléerna tills de får en färgad yta.
  4. Salta och peppra efter behag.
  5. Gör ett fint snitt i kycklingfilén och lägg i vitlöken.
  6. Linda 2 skivor bacon runt varje filé.
  7. Lägg i ugnsfast form, in mitten av ugnen i 45 minuter.

Potatis

  1. Skär ut cylinderformade potatisar med hjälp av en multiring.
  2. Skär bort topp och botten. Potatisen skall kunna stå upp vid servering.
  3. Koka på svag värme i saltat vatten med smöret, i ca 15 minuter.

Sås

  1. Koka upp kycklingfond och matlagningsgrädde.
  2. Låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter.

Sallad

  1. Servera rätten med en handfull ruccola och körsbärstomater skurna som en stjärna.
  2. Ringla balsamvinäger och strö en nypa basilika över som avslutning.