Små burgare med italiensk smak

Små burgare med italiensk smak
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Små burgare med italiensk smak

15 ingredienser

Snabbt gjorda små hamburgare med en krämig och god sås! Burgarna kan förstås penslas med olja och grillas. /Monika Ahlberg

Magnus Svenssons vintips
Barista Pinotage - Artikelnummer 73288 -
89 kr

Stor, fyllig smak av mogna bär, plommon, björnbär och körsbär. Tydliga toner av kaffe! Serveras vid 16°C till smakrika rätter av mörkt kött, gärna grillat.

Graham Beck Shiraz Cabernet Sauvignon 3L - Artikelnummer 72562 -
209 kr

Ett fruktigt vin med tydligt inslag av mogna björnbär, svarta vinbär, och lakrits i medelfyllig stil. Mjukt avrundade tanniner och frisk fruktsyra i kombination med en lätt knäckig ton ger ett harmoniskt och balanserat långt avslut. Ett bra allroundvin och buffévin. Vinet passar till smakrika pastarätter, stekta och grillade rätter av kött och fågel, samt grytor och fungerar även bra till viss kryddhetta/sötma samt smakrika ostar.

Chakana Estate Selection Malbec - Artikelnummer 6664 – 105 kr
Smakrikt, fruktigt och friskt vin med fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits, mörk choklad och örter. Långt avslut. Serveras vid 16-18 grader till smakrika, gärna grillade kötträtter, samt grytor

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen (efter smak)
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 2-3 klyftor vitlök
  • olivolja, till stekning (eller smör)

Sås

  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering och garnering

  • 400 g pasta
  • 1 ask rucolasallad [ca 50 g]
  • vinägrett

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda färs med salt, peppar, citronskal och vitlök till en smidig färs.
  3. Forma 8 små biffar.
  4. Hetta upp en panna med smör eller olivolja och stek biffarna i 3-4 minuter på varje sida.
  5. Hacka tomaterna i små bitar.
  6. Tillsätt till pannan tillsammans med basilikabladen och vattnet.
  7. Koka ihop.
  8. Tillsätt grädden och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar, koka upp.
  9. Servera färsbiffarna med nykokt pasta, den krämiga såsen och rucolasallad.