Halstrad pilgrimsmussla

Halstrad pilgrimsmussla
Foto: TV4

Halstrad pilgrimsmussla

Av: Fredrik - Lund

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Halstrad pilgrimsmussla med confiterat sidfläsk, försommarprimörer och avocadoklick. En spännande rätt med smak av Indien.

Dryckestips
Alsace vin, Grand Cru gjort på Pinot Gris druva.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 pilgrimsmusslor, stora
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 400 g försommarprimörer (t ex sparris, vårlök, ramslök etc)
  • 2 avokador
  • 1 dl kvarg
  • 0,5 rödlök
  • 1 chilifrukt
  • olivolja
  • svartpeppar (efter smak)
  • flingsalt

Gör så här

Avokadoklick

  1. Frigör frukköttet från avcodaon.
  2. Kör i mixer tillsammans med rödlök och chili.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Pilgrimsmussla

  1. Hetta upp en stekpanna.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i företrädesvis olja tills det fått fin färg.

Försommarprimörer

  1. Stek primörerna lätt i smör.