Kalvfilé med grön sparris, hummer

Kalvfilé med grön sparris, hummer
Foto: TV4

Kalvfilé med grön sparris, hummer

Av: Daniel - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

50 min

Kalvfilé med grön sparris, hummer och choronsås. Serveras med mandelpotatispuré smaksatt med tryffel.

Dryck till maten
Marqués de Cáceres Crianza 2006. Artnr 2734, 94 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kalvfilé
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 färsk kokt hummer (amerikansk)
  • 1 knippe grön sparris
  • strösocker
  • 1 citron

Potatispuré

  • 1 kg mandelpotatis
  • smör
  • mjölk
  • vit tryffelolja
  • bearnaisesås
  • 2 msk tomatpuré
  • rödvinssås
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skala och koka mandelpotatisen.
  2. Skär 200 grams portioner av kalvfilén.
  3. Mjöla samt stek bitarna i rikligt med smör.
  4. Ta bort den hårda biten längst ner på sparrisen och koka topparna i vatten med salt, socker, smör och citron.
  5. Dela hummern på mitten och pilla ut 4 delar kött av stjärt och klo.
  6. Pressa den kokta potatisen och blanda med mjölk, smör, salt, peppar och tryffelolja.
  7. Blanda bearnaisesåsen med lite tomatpuré.
  8. Värm sedan rödvinssåsen.
  9. Lägg upp fint på tallrikarna.