Rabarberparfait

Rabarberparfait
Foto: Martin Löf/TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Rabarberparfait

6 ingredienser

En gräddig parfait med rabarbersmak.

I samma program lagade Per även
Gräddqueneller med saffranssås
Rabarberparfait

Vad gör jag med alla äggvitor som blir över? Här är ett par tips:
Per Morbergs glace au four
Banana split med maränger
Schwarzwaldtårta

Ingredienser

portioner

Parfait

  • 400 g rabarber
  • 4 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • 6 dl vispgrädde

Till servering

  • färska bär
  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Dra av "skinnet" från rabarbern om det är grovt.
  2. Skär i slantar.
  3. Lägg slantarna i en kastrull med 2 deciliter socker.
  4. Koka ihop rabarbern i 5-6 minuter.
  5. Låt svalna.
  6. Vispa gulorna med resten av sockret till fluffigt skum.
  7. Blanda i rabarbern.
  8. Vispa grädden och vänd ner i rabarberblandningen.
  9. Klä en avlång form med plastfilm.
  10. Häll i smeten och sätt i kylen i minst 5 timmar.
  11. Servera med några färska bär och en klick lättvispad grädde.