Tortellini med ricotta- och citronsås

Tortellini med ricotta- och citronsås
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Tortellini med ricotta- och citronsås

11 ingredienser

Är man trött och hungrig kan det vara skönt att laga något supersnabbt. Men det behöver ju inte vara torrt och tråkigt fördet!

Ingredienser

portioner
  • 4 port fylld tortellini
  • 1 dl ricotta
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 0,5 dl parmesanost, finriven
  • 1 liten näve finhackad basilika
  • några finhackade soltorkade tomater
  • smör
  • citronolja
  • Massor av svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan, häll av vattnet och ställ den åt sidan.
  2. Tag den tomma kastrullen och smält en liten knopp smör däri.
  3. Lägg i ricottaosten och låt den smälta långsamt i smöret.
  4. Häll på grädde, citronskal, citronsaft, parmesanost och tomatbitarna.
  5. Rör om ordentligt krydda med salt och peppar.
  6. Lägg sedan i pastan och rör om så att alla pastabitar har lite sås på sig.
  7. Lägg upp på tallriken och strö basilika och citronolja över.