Österports antipasto

Österports antipasto
Foto: TV4

Österports antipasto

Av: Matilda Kristoffersson

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Bresaola med parmesan och ruccola som toppas med rostade pinjenötter och balsamicosky.

Vin: La Quercia Barbera d'Asti, 32047

Ingredienser

Österports antipasto

  • 50 g pinjenötter
  • 16 skivor bresaola
  • 35 g rucolasallad
  • parmesanost

Balsamicosås

  • 1 dl kalvfond (koncentrerad)
  • 3 dl rött vin
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 3 tomater, skivade
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns.
  2. Lägg alla ingredienser till balsamicosåsen, utom olivoljan, i en kastrull och låt koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila. Hetta upp såsen igen och vispa ner olivoljan.
  3. Lägg ut bresaolan på assietter. Strö över sköljda ruccolablad, pinjenötter och riv över parmesan. Ringla till sist över balsamicosåsen.