Pannacotta - honungs- och kaffedessert

POPULÄRT
Pannacotta - honungs- och kaffedessert
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pannacotta - honungs- och kaffedessert

6 ingredienser

Den klassiska italienska efterrätten. En ganska mättande dessert, så se till att ha sparat lite plats i magen för pannacottan.

Ingredienser

portioner

Pannacotta med honung

  • 2 gelatinblad
  • 1,5 tsk snabbkaffepulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • blandade bär (t ex hallon, blåbär eller smultron. djupfrysta, nytinade går bra)
  • Tunn kaka: t ex havre-, mandel- eller kokosflarn

Gör så här

Pannacotta med honung

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med en brödkavel.
  3. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.
  4. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg gelatinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.
  5. Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med panna cotta-blandningen. Låt stelna i kylskåp i cirka 3 timmar.
  6. För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på assietter eller servera direkt ur formen. Servera panna cottan med bär och flarn.